Met behulp van Inkjet afdrukken om te bouwen van intelligente flexibele hybride schakelingen

- Mar 27, 2017-

Onderzoekers van de Universiteit van Barcelona hebben een hechting-techniek om te bouwen van intelligente flexibele hybride schakelingen met behulp van een inkjetprinter met zilveren nanodeeltjes inkt ontwikkeld.

De behoefte aan een snelle maar toch betrouwbare en goedkope proces voor de ontwikkeling van de circuits die ook helpt bij het verminderen van de milieu-impact van standaard fabricage processen vormde de basis voor de ontwikkeling van de techniek van de hechting. Onderzoekers koos nanodeeltjes van zilver voor de inkt, omdat er grote schaal beschikbaar en gemakkelijk te reproduceren in stabiele inkt. Terwijl zilver zelf is niet goedkoop, de hoeveelheid die wordt gebruikt in het proces was laag genoeg om kosten te houden van de techniek naar beneden, onderzoekers zeggen.

Het doel van het project was om gebruik van dezelfde apparatuur terwijl het verbeteren van de prestaties van de standaard silicium gebaseerde productie met behulp van inkjet afdrukken voor de circuits en hechting van de chips. andquot; Wij ontwikkelden diverse elektronica schakelingen met inkjetdruk en vele malen moesten we invoegen een oppervlak gemonteerde apparaat (SMD)-chip om te bereiken van de doelstellingen ", zegt Javier Arres, een lid van het onderzoeksteam aan de Universiteit van Barcelona. "Onze aanpak moest gebruiken dezelfde machine voor hechting, die werd gebruikt voor de gedrukte schakeling."

Hoe ze het deed

In de hechting techniek, zilverkleurige inkt druppels afgezet dichtbij het overlappende gebied tussen de SMD apparaat pads en de gedrukte onder geleidende paden. De inkt vervolgens stroomde via de interface door capillariteit. Zulks gehanteerd zoals een spons, zoals de kleine poriën geabsorbeerd de vloeistof waardoor de vloeistof te worden opgesteld van een oppervlak.

Zilveren nanoparticle (AgNP) inkt heeft een hoge elektrische geleidbaarheid na het thermische proces bij zeer lage temperaturen, en onderzoekers konden vormen een hoog elektrisch geleidende interconnectie tijdens het proces. Onderzoekers zijn kundig voor wekken een intelligente flexibele hybride circuit op papier, waar verschillende SMDs wanneer gemonteerd door AgNP inkt.

De ontwikkeling kan gevolgen hebben voor toekomstige toepassingen. "Wij geloven dat ons werk zal verbeteren van de bestaande RF [radiofrequentie] tags, stimuleren en bevorderen van slimme verpakking, verbeteren van de draagbare elektronica, flexibele elektronica, papier elektronica... onze resultaten maken ons doen geloven dat alles mogelijk is," zegt Arrese.


Een paar:Studenten presenteren hun vaardigheden van de wetenschap Volgende:Cambrios voor het versnellen van de zilveren Nanowire goedkeuring wereldwijd met oprichting van CAM China