Zilver Nitrate de kenmerken van de

- Nov 03, 2017-

Zilvernitraat is een chemische stof, voornamelijk gebruikt voor zilver plating, mirror maken, afdrukken, farmaceutische en andere industrieën, zilvernitraat heeft de eigenschappen van een in water oplosbare, het heeft geen kleur, zilvernitraat hoge zuiverheid van zilvernitraat voor de reactie van licht meer stabiel.

In het geval van chloride, bromide, jodide en andere reacties zal genereren onoplosbaar in water, onoplosbaarin salpeterzuur, silver chloride (witte neerslag), zilvernitraat zilverbromide (licht geel neerslag), Zilverjodide (gele neerslag) en zo verder . Het wordt vaak gebruikt om te testen op de aanwezigheid van chloride-ionen;

Oplosbaar in ether en glycerol, slechtoplosbaar in ethanol, bijna onoplosbaar in geconcentreerd salpeterzuur. De waterige oplossing is zwak zuur. Zilvernitraat, oplossing bevat een heleboel zilver-ionen, dus de oxidatie is sterk, en een bepaalde corrosieve, medische voor de verspreiding van granulatie weefsel, verdunde zilvernitraatoplossing voor eye infecties fungicide. Na het smelten voor de licht gele vloeistof, na genezing nog steeds wit is.

Zilvernitraat in het geval van organische stof grijs zwart, ontleding van zilver. Pure zilvernitraat is stabiel aan het licht, maar vanwege het algemene product zuiverheid is niet genoeg, de waterige oplossing en solid zijn vaak opgeslagen in de fles bruin reagens. Zilvernitraat wordt verhit tot 440 ° C te ontleden in zilver, stikstof, zuurstof en stikstofdioxide. De waterige oplossing en de ethanol-oplossing neutraal naar de litmus waren en de pH was ongeveer 6. Kokend punt 444 ℃ (afbraak). Is er oxidatie. In aanwezigheid van organisch materiaal wordt zilvernitraat Zie het licht grijs of grijs zwart. Zilvernitraat reageert met een reeks van reagentia voor neerslag of coördinatie (Zie coördinatieverbindingen). Bijvoorbeeld, met waterstofsulfide reactie, de vorming van neerslag zwart zilver sulfide Ag2S; met kalium chromaat reactie, de vorming van roodachtig bruin zilverchromaat Ag2CrO4 neerslag; met natrium waterstof fosfaat reactie, de vorming van geel zilver fosfaat Ag3PO4 neerslag; reactie met halogeen ionen, vormen van zilverhalogenide AgX neerslag. Maar ook met de rol van alkali nitraat zilver de vorming van bruin zwart zilver oxide Ag2O neerslag; met de rol van oxalaat-ionen te vormen wit zilver oxalaat Ag2C2O4 neerslag. Zilvernitraat met NH3, CN - SCN- en andere reacties, de vorming van verschillende coördinatie ionen.

Analytische chemie bij de precipitatie van chloride-ionen, de standaard werken van zilvernitraat voor kalibratie van natriumchloride-oplossing. Anorganische industrie voor de vervaardiging van andere zilver zouten. De elektronica-industrie wordt gebruikt bij de vervaardiging van Geleidende lijmen zilvernitraat nieuwe gas reinigers, A8x moleculaire zeef, verzilverd en gehandschoende handschoenen. Fotografische industrie voor de vervaardiging van film, x-ray film en fotografische film en andere fotografische materialen. De galvaniseren-industrie wordt gebruikt voor zilver plating van elektronische componenten en andere ambachten, en wordt ook gebruikt als een verzilverde materiaal voor spiegels en thermoses. De batterij-industrie wordt gebruikt voor het produceren van zilver-zink-batterijen. Geneeskunde gebruikt als een fungicide, zilvernitraat corrosie agent. Japanse chemische industrie voor het verven van haar en zo verder. Analytische chemie is gebruikt om te bepalen van chloor, broom, jodium cyanide en thiocyanaat.

Voor niet-cyanide zilver, zoals thio zwavelzuur zilver plating, zilver plating zilver, zilveren imide bisulfide zilver, zilveren sulfosalic zuur zilver en andere belangrijkste zout. Is de bron van zilver ionen. Zilvernitraat inhoud op het zilver plating oplossing geleidbaarheid, zilvernitraat dispersie en neerslag tarief bepaalde gevolgen hebben. De algemene dosering is 25-50g/L. De waterige oplossing van zilvernitraat kan worden verminderd door organische reductant aldehyden en suikers. Het is dus het reagens voor het testen van aldehyden en suikers. Ook gebruikt om te bepalen van de chloride-ion, de bepaling van mangaan katalysator, galvaniseren, fotografie, porselein kleuren.


Een paar:Zilveren Nanoparticle interactie Volgende:Anorganische samengestelde hoogtemperatuur prestaties