Zilver Nitraat Oxiderend

- Oct 17, 2017-

Zilvernitraat is een soort chemische producten, voornamelijk gebruikt in verzilverd, spiegel, drukwerk, geneeskunde en andere industrieën, zilvernitraat heeft oplosbaarheid in waterkenmerken, het heeft geen kleur, zilvernitraat hoge zuiverheid van zilvernitraat voor lichte reactie is relatief stal.

Als de chloride-ionen, broomionen, jodiumionen, enz. Zilvernitraat reageren om onoplosbaar in water te produceren, onoplosbaar in salpeterzuur zilverchloride (wit neerslag), zilverbromide (lichtgeel precipitaat), zilverjodide (geel neerslag) en zo op. Daarom wordt het vaak gebruikt om het bestaan van chloride-ionen te testen.

Oplosbaar in ether en glycerine, enigszins oplosbaar in watervrije ethanol, vrijwel onoplosbaar in geconcentreerd salpeterzuur. De waterige oplossing is zwak zuur. Zilvernitraatoplossing bevat een groot aantal zilverionen, dus de oxidatie is sterker en er is een bepaalde corrosieve, zilvernitraat medische toepassing voor het granulatieweefsel van corrosiehyperplasie, verdunde oplossing voor ooginfectie van fungiciden. Na het smelten is de lichtgele vloeistof na stollen nog steeds wit.

Zilvernitraat wordt omgezet in zilver wanneer organisch materiaal grijs en zwart wordt. Puur zilvernitraat is stabiel in licht, maar de waterige oplossing en vaste stoffen worden vaak bewaard in een bruine reagensfles vanwege de algemene zuiverheid van het product. Zilvernitraat wordt ontleed in zilver, stikstof, zilvernitraat en stikstofdioxide bij verwarming tot 440 ℃. Waterige oplossing en ethanoloplossing hebben een neutrale reactie op de lakmoes, de ph is ongeveer 6. Kookpunt 444 ℃ (ontleding). Oxiderend. In de aanwezigheid van organisch materiaal, zie lichtgrijs of grijszwart. Zilvernitraat kan reageren met een reeks reagentia om reacties of coördinatiereacties te precipiteren (zie coördinatieverbindingen). Bijvoorbeeld, met waterstofsulfidereactie, de vorming van neerslag van zwart-zilversulfide-ag2s; reactie met kaliumchromaat, vorming van roodbruin chroom-zuur zilver Ag2cro4 precipitatie; reactie met natriumdiwaterstoffosfaat, onder vorming van geel-zilverfosfaat-ag3po4-precipitaat; reactie met halogeenionen, zilvernitraatvormend zilverhalogenide-agx-precipitaat. Kan ook met alkalische werking zijn, bruinzwart geoxideerd zilver ag2o-precipitaat en oxaalzuur wortelionenactie vorm wit oxaalzuur zilver Ag2c2o4 precipitaat enz. Zilvernitraat kan reageren met NH3, CN en scn-om verschillende coördinatie-ionen te vormen.

Analytische chemie wordt gebruikt om chloride-ionen te precipiteren en de werkstandaard van zilvernitraat wordt gebruikt om natriumchlorideoplossingen te kalibreren. De anorganische industrie wordt gebruikt om andere zilverzouten te maken. De elektronische industrie wordt gebruikt bij de productie van geleidende lijmen, Silver Nitrate nieuwe gaszuiveringsmiddelen, a8x moleculaire zeven, verzilverde en werkbare handschoenen. Fotogevoelige industrieën worden gebruikt om fotografische materialen te maken, zoals filmfilms, röntgenfotografische films en fotografische films. Galvanotechniek-industrie voor elektronische componenten en andere ambachten verzilverd, maar ook een groot aantal spiegels en vacuüm kolf galblaas zilver materiaal. De batterijindustrie wordt gebruikt voor de productie van zilverzinkbatterijen. Silver Nitrate Medicine wordt gebruikt als bactericide en bijtende stof. De dagelijkse chemische industrie wordt gebruikt om haar te verven. Analytische chemie wordt gebruikt om chloor, broom, jodiumcyanide en thiocyanaat te bepalen.


Een paar:Zilveren Nanoparticle cytotoxische mechanisme Volgende:Zilvernitraat kan reageren met Alkali