Zilvernitraat acteren gebruik

- Sep 01, 2017-

Zilvernitraat is een kleurloze kristallen, oplosbaar in water. Pure zilvernitraat is stabiel aan het licht, maar vanwege het gebrek aan zuiverheid van het product in het algemeen, de waterige oplossing en lichamen worden vaak gehouden in bruin reagens flessen. Voor fotografische emulsie, zilver, spiegel, afdrukken, geneeskunde, verven van haren, test chloride, bromide (en) en jodide, enz., ook gebruikt in de elektronica-industrie.

Fysische eigenschappen

Kleurloos transparant orthorhombisch lamellaire crystal, oplosbaar in water en ammoniak, oplosbaar in ether en glycerol, slechtoplosbaar in ethanol, bijna onoplosbaar in geconcentreerd salpeterzuur. De waterige oplossing is zwak zuur. Zilvernitraat, oplossing bevat een heleboel zilver-ionen, dus de oxidatie sterk is, en een bepaalde corrosieve, medische voor de verspreiding van granulatie weefsel, Verdun oplossing voor eye infecties fungicide. Na het smelten voor de licht gele vloeistof, na genezing nog steeds wit is.

Chemische eigenschappen

Zilvernitraat in het geval van organische stof grijs zwart, ontleding van zilver. Pure zilvernitraat is stabiel aan het licht, maar vanwege het gebrek aan zuiverheid van het product in het algemeen, de waterige oplossing en lichamen worden vaak gehouden in bruin reagens flessen. Zilvernitraat wordt verhit tot 440 ° C te ontleden in zilver, stikstof, zuurstof en stikstofdioxide. De waterige oplossing en de ethanol-oplossing neutraal naar de litmus waren en de pH was ongeveer 6. Het kookpunt van 444 ° C (afbraak). Is er oxidatie. In aanwezigheid van organisch materiaal wordt Zie het licht grijs of grijs zwart. Zilvernitraat reageert met een reeks van reagentia voor neerslag of coördinatie (Zie coördinatieverbindingen). Bijvoorbeeld, met waterstofsulfide reactie, de vorming van neerslag zwart zilver sulfide Ag2S; met kalium chromaat reactie, de vorming van roodachtig bruin zilverchromaat Ag2CrO4 neerslag; met Dinatrium waterstof fosfaat reactie, de vorming van geel zilver fosfaat Ag3PO4 neerslag; Vormen van zilverhalogenide AgX neerslag. Maar ook met de rol van alkali, de vorming van bruin zwart zilver oxide Ag2O neerslag; met de rol van oxalaat-ionen te vormen wit zilver oxalaat Ag2C2O4 neerslag. Zilvernitraat kan reageren met NH3, CN-, SCN - en zo verder om te vormen van de verschillende coördinatie moleculen.

Waarnemend gebruik

Analytische chemie bij de precipitatie van chloride-ionen, de referentie van de werken van zilvernitraat voor kalibratie van natriumchloride-oplossing. Anorganische industrie voor de vervaardiging van andere zilver zouten. De elektronica-industrie wordt gebruikt bij de vervaardiging van Geleidende lijmen, nieuwe gas reinigers, A8x moleculaire zeef, verzilverd en gehandschoende handschoenen. Fotografische industrie voor de vervaardiging van fotografische film, x-ray film en fotografische film en andere fotografische materialen. De galvaniseren-industrie wordt gebruikt voor zilver plating van elektronische componenten en andere ambachten, en wordt ook gebruikt als een verzilverde materiaal voor spiegels en thermoses. De batterij-industrie wordt gebruikt voor het produceren van zilver-zink-batterijen. Geneeskunde gebruikt als een fungicide, corrosie agent. Japanse chemische industrie voor het verven van haar en zo verder. Analytische chemie is gebruikt om te bepalen van chloor, broom, jodium cyanide en thiocyanaat.

Voor niet-cyanide zilver, zoals de zilveren thiosulfate zilver plating, zilverchloride beplating, zilveren imino bisulfide zilver plating, sulfosalicylic zuur zilver plating en andere belangrijkste zout. Is de bron van zilver ionen. Zilvernitraat inhoud op het zilver plating oplossing geleidbaarheid, dispersie en neerslag tarief bepaalde gevolgen hebben. De algemene dosering is 25-50g/L.

De waterige oplossing van zilvernitraat kan worden verminderd door organische reductant aldehyden en suikers. Het is dus het reagens voor het testen van aldehyden en suikers. Ook gebruikt om te bepalen van de chloride-ion, de bepaling van mangaan katalysator, galvaniseren, fotografie, porselein kleuren.


Een paar:Zilveren Nanoparticle functies Volgende:Zilveren Nanoparticle doden gist