Silver Nanodraad Skin sensor voor het meten Hydration Niveaus

- Mar 06, 2017-

Ag-nanodraad-patch.jpg

Atleten, soldaten, mijnwerkers, en vele anderen kunnen last hebben van uitdroging, mogelijk waardoor ze in levensgevaar. Monitoring hydratatie niveaus binnen het lichaam in het veld blijft een uitdaging, maar de onderzoekers van de North Carolina State University zijn gekomen met een technologie die kan blijken te zijn een consistente manier van meten van hydratatie zijn.

Het team North Carolina State bouwde een draadloze huidsensor, die aan de borst of pols kan worden bevestigd, en waarop speciale elektroden met zilver nanodraden te halen kleine verschillen in de geleidbaarheid van de huid als de hoeveelheid watergehalte verandert.

ag-sensor.jpg

Om een nauw contact met de huid zijn de elektroden vervaardigd van een flexibel polymeer. Daarom is geleidend, terwijl de elektroden elastische, zilver nanodraden zijn ingebed gehele polymeer.

De sensor is tot nu toe getest op huidmodellen met verschillende hydratatie en de sensor die nauwkeurig gemeten. Het team veranderde zelfs de vochtigheid van de lucht en de sensor nog steeds beïnvloed door dat.

Er zijn al een aantal prototypes van het apparaat, elk met een draadloze Bluetooth-connectiviteit om gemakkelijk te lezen output van de sensor op een nabijgelegen smartphone.


Een paar:Simple etstechniek voor het creëren van Left-handed als rechtshandige Nanostructures Volgende:Clariant lanceert Nano Silver geleidende inkt