Zilver Nanoparticle Responsiveness

- Jun 15, 2017-

Onlangs heeft de Zilveren Nanoparticle een groep wetenschappers uit het ETH Zurich Instituut een nieuwe technologie ontwikkeld voor 3D ultra-dunne nanowall, Silver Nanoparticle, die tot nu toe de meest transparante en geleidende elektroden produceert. Om dat te kunnen zien, is het touchscreen beter te zien. Schermkwaliteit, nauwkeuriger antwoordvermogen.


Volgens wetenschappers berust de huidige mainstream touchscreen technologie zwaar op het oppervlak van het oppervlak met een laag geleidend materiaal samengesteld uit bijna onzichtbare nano-muur. Op dit moment zijn we veelgebruikte indiumtinoxide een hoge transparantie, Silver Nanoparticle maar de geleidbaarheid is relatief laag materiaal.

Wetenschappers hebben een doorbraak in deze technologie, dat zij gouden of zilveren metalen nanodeeltjes gebruiken. 3D-druk van nano-muren dan indiumtinoxide transparanter, meer geleidend, zilver nanodeeltje, dat een meer perfecte touchscreen algemene ervaring kan bieden.


"In het verleden hebben mensen gebruik van indiumtinoxide door dit materiaal een hoge mate van doorzichtigheid, en de dunne laag van productietechnologie is meer volwassen, Silver Nanoparticle maar de geleidbaarheid ervan is alleen algemeen." Het onderzoeksteam lid, doktorale student Patrik Rohner, verklaarde.

Wetenschappers printen goud- en zilvernanodeeltjes door een nano-3D-proces genaamd Nanodrip, waarbij hoge transparantie wordt gehandhaafd, terwijl de geleidbaarheid van de hierboven beschreven materialen wordt behouden. Onderzoekers kunnen deze elektroden afdrukken in zeer dunne lagen - tussen 80 en 500 nanometer. Zilver Nanoparticle Dit doet echter een andere vraag:


"De twee doelen zijn tegenstrijdig om hoge geleidbaarheid op deze metalen gemaakte draden te bereiken", aldus Dimos Poulikakos, hoogleraar thermodynamica bij ETH. Goud, Zilver Nanoparticle zilverdraad dwarsdoorsnede gebied verhoogt, de geleidbaarheid stijgt, maar de vorming van het rooster om de transparantie te verminderen.

Om dit dilemma op te lossen, gebruiken wetenschappers 3D-printtechnologie om elektroden af te drukken, zodat u de hoogte van de draad alleen zo nauwkeurig kunt verhogen dat het tot 2 tot 4 keer de breedte oplost, waardoor het doorsnedeoppervlak van de Draad, verder toegenomen geleidbaarheid, maar de transparantie van het net is niet verminderd.


Om dat te doen gebruikte Poulikakos's team het Nanodrip 3D-afdrukproces dat ze drie jaar geleden ontwikkeld hebben. In feite was deze technologie wat Scrona meldde voordat we de kleinste kleuren van de wereld op een zoutbeeld maakten met behulp van de technologie. In deze studie werd de inkt gemaakt van goud of zilver nanodeeltjes in een oplosmiddel geplaatst en vervolgens door middel van een elektrisch veld in een zeer kleine vloeistof gedispergeerd. Het oplosmiddel werd snel verdampt, Silver Nanoparticle verlaten alleen deze kleine 3D-structuren. Wetenschappers gebruiken deze fijne druppels voor 3D-afdrukken, u kunt een zeer kleine structuur afdrukken.


Volgens ETH meldde dat dit het eerste gebruik van 3D-printtechnologie ter wereld is om de nano-muur van het touchscreen te creëren. Deze nano-wand is niet alleen transparanter dan indiumtinoxide, gemaakt van nano-wand, zilver nanopartikel, maar ook meer geleidende en lagere kosten. Dit komt omdat de productie van indiumtinoxide een zeer schone binnenomgeving vereist, terwijl goud en zilver nanodeeltjes niet nodig zijn.


Een paar:Anorganische verbinding benadering Volgende:Zilver Nitraat Effect