Zilveren Nanoparticle cytotoxiciteit mechanisme

- Nov 01, 2017-

Zilveren nanodeeltjes verwijzen naar deeltjes bestaande uit zilveren atomen, en hun deeltjesgrootte is meestal in het bereik van 1 tot 100 nm. De antimoon-eigenschappen van het grootste deel van het zilveren materiaal oppervlak zijn welbekend, en het mechanisme is dat de zilveren atomen op het oppervlak van het materiaal door de zuurstof in de omgeving om vrije zilver ionen vrij langzaam geoxideerd kunnen worden (Ag +), die passeren de wa LLS van de bacteriën Mercapto bindende, het blokkeren van de luchtwegen keten van bacteriën, en uiteindelijk doden de bacteriën die is gekoppeld aan het oppervlak van het materiaal. Voor Zilveren stortgoederen is het oxidatieproces uiterst traag, het aantal en percentage van zilver ionen vrijgegeven is ook erg laag.

Net als bij de zilveren bulkmateriaal, wordt het zilveren nano-oppervlak geoxideerd om vrije zilver ionen vrij te geven. Echter, als gevolg van de geringe omvang effect en oppervlakte effect van de nanodeeltjes, als het deeltje grootte afneemt, het aantal atomen van de oppervlakte van de zilveren nanometer het aantal atomen verhoogt snel, wat resulteert in een aanzienlijke toename van het tempo van de release van zilver-ionen; op hetzelfde moment, als gevolg van het grote aantal deeltjes die zijn uitgebracht op het oppervlak van zilver-ionen en het deeltje grootte is kleiner dan het virus, zilveren nano kan worden door haar oppervlakte zilveren ion paar celmembraan veroorzaakt door directe schade en in een verscheidenheid van cellen , apoptosis of necrose veroorzaken. Vanwege de bovenstaande kenmerken is het bactericide effect van zilver-nanodeeltjes aanzienlijk hoger dan die van zilver-ionen. Echter, op hetzelfde moment, zilveren nanodeeltjes Voer de cellen en blijven in hen, wat resulteert in lokale hoge concentratie van zilveren ion distributie, veroorzakend duidelijke toxiciteit en schade aan cellen, weefsels en organen.

De cytotoxische mechanismen van zilveren nanodeeltjes omvatten vooral de volgende aspecten

(1) zowel zilveren nanometer zelf en haar oppervlakte zilver-ionen kunnen functioneren op het membraan eiwit membraan membraan, activering van signaaltransductie traject, remming van celproliferatie.

(2) door middel van het oppervlak van de deeltjes van de hoge concentratie van zilver-ionen op de oxidatie van de celmembraan veroorzaakt door veranderingen in de permeabiliteit van de celmembraan, wat leidt tot calcium toestroom en overbelasting, veroorzaakt oxidatieve stress en wijzigingen van de mitochondriale membraan;

(3) zilveren nanodeeltjes in het cytoplasma verdeeld veroorzaken lokale hoge concentratie van zilver ionen uitgebracht door de rol van mitochondria veroorzaakt door schade aan de luchtwegen keten functie, wat resulteert in de productie van ROS, veroorzaakt oxidatieve stress en ATP-synthese aandoeningen, wat leidt tot DNA-schade.

(4) cytoplasmatische zilveren nanodeeltjes veroorzaken celcyclus arrestatie, apoptosis veroorzaakt.

(5) zilveren nano-adsorptie van eiwitmolecules veroorzaakt door een scala aan structurele veranderingen in de eiwitten, zoals remming van de hersenen en spier cellen binnen de creatine kinaseactiviteit.

(6) verschuldigde naar het cytoplasma van zilveren nano-duurzame introductie van zilver-ionen, kan wat resulteert in DNA-schade veroorzaakt door het niet volledig hersteld.

Een groot aantal studies hebben bevestigd dat zilver kan leiden een aanzienlijke toename in de hoeveelheid zilver in verschillende organen en weefsels tot, en maandenlang, ongeacht de trajecten van de blootstelling accumuleren; Wanneer de lever en de milt het meest accumuleren, gevolgd door de nieren resulteert in aanzienlijke lever, nefrotoxiciteit en immunotoxiciteit. Tweede, zilver-nanodeeltjes kunt bestrijken een grote verscheidenheid van biologische barrières, met inbegrip van bloed hersenen, bloed testis, placenta, intestinale mucosa, etc., wat resulteert in duidelijke centrale zenuwstelsel toxiciteit, reproductieve systeem toxiciteit en genetische giftigheid.

Dus, bij de behandeling van de toepassing van zilveren nano-ingrediënten onderzoek en ontwikkeling van medische benodigdheden, nodig om volledig te begrijpen de zilveren nano-cytotoxiciteit, en zijn klinische toepassing van de noodzaak, de veiligheid en de doeltreffendheid, nemen volle rekening met het effect van producten op de volksgezondheid.


Een paar:Wereldwijde sintergeleidende zilverpasta markt 2018 - DuPont, TOYO INK, Nordson Corporation, Henkel, Nippon Kokuen Group Volgende:Zilveren Nanoparticle chemische interactie