Zilveren Nanoparticle cytotoxische mechanisme

- Oct 13, 2017 -

"Nano zilver" is de afkorting voor "Zilveren nanodeeltjes," of "Zilveren nanodeeltjes," of "Zilveren nanodeeltjes," of "zilver-nanodeeltjes" of "zilver-nanodeeltjes". Grote zilver van materiële oppervlak heeft bacteriostatische eigenschappen al bekend, zijn mechanisme is zilver atomen kunnen aanwezig zijn op het oppervlak van de materiële omgeving, langzame oxidatie en zuurstof in de release van vrije zilver ion (Ag +), de zilver-ionen via gecombineerd met bacteriële muren van zwavel, blokkeren van bacteriën respiratoire keten, uiteindelijk doden de bacteriën hechting in het materiaal oppervlak. Voor grote zilveren materialen, de oxidatie verloopt zeer traag, en de hoeveelheid en tarief van release van zilver-ionen zijn zeer laag.

"Nano zilver" is de afkorting voor "Zilveren nanodeeltjes," of "Zilveren nanodeeltjes," of "Zilveren nanodeeltjes," of "zilver-nanodeeltjes" of "zilver-nanodeeltjes". Grote zilver van materiële oppervlak heeft bacteriostatische eigenschappen al bekend, zijn mechanisme is zilver atomen kunnen aanwezig zijn op het oppervlak van de materiële omgeving, langzame oxidatie en zuurstof in de release van vrije zilver ion (Ag), de zilver-ionen via gecombineerd met bacteriële muren van zwavel, blokkeren van bacteriën respiratoire keten, uiteindelijk doden de bacteriën hechting in het materiaal oppervlak. Voor grote zilveren materialen, de oxidatie verloopt zeer traag, en de hoeveelheid en tarief van release van zilver-ionen zijn zeer laag.

Als grote zilveren materialen, is ook het oppervlak Nanozilver geoxideerd om vrije zilver ionen vrij te geven. Echter omdat nanodeeltjes van klein effect en oppervlakte effect, met de daling van de grootte van de deeltjes, op het oppervlak van het atoomnummer van zilver-nanodeeltjes in plaats daarvan voor een scherpe stijging van het aandeel van innerlijke atomiciteit, uiteindelijk leiden tot de zilveren ion release tarief verhoogd aanzienlijk; Op hetzelfde moment, als gevolg van de grote deeltjes is oppervlakte release zilver ionen, en de deeltjesgrootte kleiner dan virussen, zilver ionen op het oppervlak van het zilver nanodeeltjes kan door middel van haar oorzaak directe schade aan de celmembraan en in een verscheidenheid van cellen , apoptosis of necrose veroorzaken. Als gevolg van de bovenstaande kenmerken, het effect van de sterilisatie van zilveren nanodeeltjes was aanzienlijk hoger is dan dat van zilver ionen, maar op hetzelfde moment, de nano zilver in de cellen en hen tegenhouden, veroorzaken lokale hoge concentratie van zilveren ion distributie, duidelijke toxiciteit voor de cellen, weefsels en organen en schade veroorzaken.

Nano zilveren cytotoxische mechanisme omvat vooral de volgende aspecten: (1) of zelf of haar zilver-ionen op het oppervlak van het zilver nanodeeltjes kan worden toegepast op membraan eiwit van de celmembraan, activeren de signaaltransductie trajecten, remming van celproliferatie. (2) door de hoge concentratie van zilver-ionen op het oppervlak van een deeltje veroorzaakt door de oxidatie van de permeabiliteit van de celmembraan van de celmembraan wijzigingen, resulteert in een stroom in de calcium ion en overbelasting, oorzaak oxidatieve stress en mitochondriale membraan wijzigen; (3) de verdeling binnen het cytoplasma van nano zilveren leiden tot gedeeltelijke vrijval zilver ionen concentratie, veroorzaakt door handelen op mitochondriale respiratoire keten functie is een bijzondere waardevermindering heeft ondergaan, wat resulteert in ROS, oorzaak oxidatieve stress en de wanorde van de synthese van ATP, veroorzaken DNA schade. (4) Nanozilver in het cytoplasma veroorzaakt celcyclus arrestatie en apoptosis. (5) Nanozilver kan leiden tot de structurele veranderingen van een verscheidenheid van eiwitten door adsorberend eiwitmolecules, zoals remmen van de activiteit van creatine kinase in de hersenen en spier cellen. (6) moet het continu vrijkomen van zilver-ionen uit de nano-zilver in het cytoplasma, kan niet de DNA-schade veroorzaakt door het volledig worden hersteld.

Een groot aantal studies hebben bevestigd dat, ongeacht de blootstellingsroute, nanometer zilver tot een aanzienlijke stijging van het niveau van de zilveren elementen in organen en weefsels leiden kan, en zich voor maanden ophopen kan. In de lever en de milt, de accumulatie is het meest, gevolgd door de nier, waardoor duidelijk lever, renale toxiciteit en immunotoxiciteit. Ten tweede kan Nanozilver meerdere biologische belemmeringen met inbegrip van de hersenen van bloed, het bloed testis, de placenta en de intestinale mucosa, waardoor duidelijk centraal neurotoxiciteit, toxiciteit van de reproductieve systeem en mutageniteit beslaan.

Daarom, alvorens de toepassing van nanometer zilveren onderdelen-onderzoek en ontwikkeling van medische benodigdheden, nodig om volledig te begrijpen de cytotoxiciteit van zilveren nanodeeltjes, en de noodzaak van de klinische toepassing, de veiligheid en de werkzaamheid, volledig gezien de gevolgen voor de volksgezondheid product.


Een paar:Beschrijving anorganische verbinding Volgende:Zilver Nitraat Oxiderend