Screening van filamenteuze schimmels voor antimicrobiële zilveren nanodeeltjes synthese

- Feb 13, 2017-

Het huidige werk heeft het doel van het screenen van een partij van 20 schimmel stammen, geïsoleerd uit suikerriet plantages bodem, teneinde die staat voor de biosynthese van zilveren nanodeeltjes. Deze nanodeeltjes is bekend dat er een grote en effectieve toepassing in de klinische microbiologie.


Vier stammen bleken te kunnen biosynthese van zilveren nanodeeltjes. De biosynthesised-nanodeeltjes werden gekenmerkt door UV-vis-spectroscopie, scanning elektronen microscopie, EDX en XRD.


Ze bleken te hebben een gemiddelde grootte van 30 – 100nm, een regelmatige ronde vorm, en potentiële antimicrobiële activiteit tegen Escherichia coli, Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa. De antimicrobiële activiteit bleek te worden rechtstreeks verband houden met de concentratie nanodeeltjes.


Mycogenic synthese van nanodeeltjes is een groene biogene proces verkiezen boven andere alternatieven. Omdat schimmels grote producenten van extracellulaire enzymen zijn maakt dit proces schaalvergroting een gemakkelijkere taak met hoge urgentie voor klinische microbiologie ter bestrijding van microbiële resistentie, alsmede voor andere industriële toepassingen.

Een paar:De wetenschappers bij de huidige bevindingen W.Va. Colleges van economische, communautaire Impact onderzoeksprojecten Volgende:IDTechEx nieuwe onderzoeksrapport over gedrukte, organische, flexibele elektronica