Wetenschappers maken klein Laser met zilveren nanodeeltjes

- Jan 06, 2017-

Wetenschappers in Finland hebben de weg gebaand voor een nieuw ras van ultrasnelle nanoschaal lasers. Onderzoekers aan de Universiteit van Aalto hebben gecreëerd een laser die op dergelijke minuscule schalen werkt, het licht heen en weer een paar honderd keer kan stuiteren.

De plasmic laser genereert zichtbaar lichtgolven donkere lattice modi, een eerste gebruik.

Meeste lasers, is afhankelijk van spiegels voor het genereren van het feedback-signaal nodig voor laserlicht. De nano-laser gebruikt radiatieve koppeling tussen zilveren nanodeeltjes, in plaats daarvan. De laser-genererende nanodeeltjes worden gerangschikt in een periodieke matrix, elk deeltje--meten slechts 100 nanometer over--handelingen als een kleine antenne.

De input energie die nodig is om laserlicht trigger wordt verzorgd door organische fluorescerende moleculen. Omdat de laser licht golflengten en de afstand tussen nanodeeltjes wedstrijd, straalt de array in unisono.

Kleine lasers kunnen enorm nuttig zijn in de wetenschap, maar ook kunnen zij uiterst moeilijk om mee te werken. In dit geval kunnen laserlicht gemaakt op dergelijke kleine schalen ook kortstondige nuttig zijn.

Onderzoekers skirted het probleem met behulp van de zogenaamde andquot; donker modes.andquot;

andquot; Een donkere modus kan intuïtief worden begrepen door regelmatige antennes rekening te houden: een enkele antenne, wanneer gedreven door een stroming, straalt sterk, overwegende dat twee antennes--als gedreven door tegengestelde stromingen en zeer dicht bij elkaar geplaatst--zeer weinig, andquot stralen; onderzoeker Paivi Tormzei in een persbericht. andquot; Een donkere modus in een matrix nanoparticle induceert soortgelijke tegenovergestelde-fase stromingen in elke nanoparticle, maar nu met zichtbaar licht frequencies.andquot;

Onderzoekers vonden ook een unieke manier om lichte escape laat de grenzen van de kleine matrix.

andquot; Door gebruik te maken van de kleine grootte van de matrix, vonden we een uitweg voor het licht, andquot; uitgelegd Ph.D. student Heikki Rekola. andquot; Naar de randen van de matrix beginnen nanoparticles zich steeds meer gedragen als regelmatige antennes die naar de buitenste world.andquot stralen;

Onderzoekers gedetailleerde hun nieuwe laserin het tijdschrift Nature Communications.


Een paar:NANOWIRE "INKT" ENABLE PAPIER GEBASEERDE PRINTBARE ELEKTRONICA Volgende:ETEB deelnemen aan TOON TPCA 2016