Gedrukte elektronica: RFID Sensor Platform en flexibele functionele folies voor de geautomatiseerde verwerking

- Mar 17, 2017-

Schreiner PrinTronics, competence center Schreiner Groep voor gedrukte elektronica, in het "Innovation Showcase 'van LOPEC in München (Hal B0) op 29 en 30 maart, zal de presentatie van een wereldprimeur: een gedrukte RFID-sensor platform met een complex label met elektrische functies . Met behulp van gedrukte geleidende sporen, het label combineert een temperatuur en een eerste opening sensor met een NFC-chip. Dankzij een bedrukt NFC antenne, kan de chip worden gelezen met een smartphone voorzien voor dit doel. Ontwikkeld voor roll-to-roll processen, de oplossing is uitermate geschikt voor geautomatiseerde verwerking.


Wanneer de gedrukte RFID-sensor platform wordt gebruikt voor het afdichten van een product verpakken vervult twee essentiële functies. Door middel van een sensor, meet continu en registreert temperatuur over de gehele supply chain gedurende de levensduur van het label. Een zeer dunne, flexibele batterij ingebed in het label in staat stelt zulke lange-termijn data logging. Een bijkomend geïntegreerde eerste openingssensor aangeeft of het label is doorgesneden om de doos te openen en de inhoud kunnen worden blootgesteld aan knoeien.


Andere flexibele en meerlagige film producten voor de elektrische geleiding, schakel-, meet- en regeltechniek doeleinden worden tentoongesteld op de stand LOPEC bevatten gedrukte geleidende sporen, antennes, verwarmingselementen, reflectoren, multifunctioneel gebruikersinterfaces en andere sensoren. Deze Schreiner PrinTronics oplossingen zijn multifunctioneel zo goed en leveren een hoge toegevoegde waarde. Op basis van diepgaande know-how in het drukken van zilver en koolstof, in isolatie en through-hole interconnects, Schreiner PrinTronics is de ontwikkeling van high-precision roll-to-roll printen van elektronica om consistent hogere niveaus in de afgelopen jaren.

Een paar:Het gebruik van inkt met zilveren nanodeeltjes aanbiedingen Capability Voor Nieuwe stijve en flexibele Hybrid Circuits Volgende:Gedrukte elektronica Market Analysis Door Material (inkt en het substraat), Per Technologie (Inkjet, Screen, Gravure, En Flexografische), per apparaat (Display, Photovoltaic, Verlichting, RFID, en anderen), per regio en per segment voorspellingen, 2014-2025