Nieuwe hybride inkten toestaan gedrukte, flexibele elektronica zonder het sinteren van ertsen

- Jan 20, 2017-

Elektronische schakelingen rechtstreeks uit een pen.
Credit: Image courtesy INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Onderzoekswetenschappers van INM hebben gecombineerd met de voordelen van organische en anorganische elektronische materialen in een nieuw soort hybride inkten. Hierdoor kan de elektronische schakelingen moeten worden toegepast op papier rechtstreeks uit een pen, bijvoorbeeld.

De elektronica van de toekomst zal worden afgedrukt. Flexibele circuits goedkoop kunnen worden geproduceerd op folie of papier afdrukken processen gebruikt en futuristische ontwerpen met gebogen diodes of input elementen toestaan. Dit vereist afdrukbare elektronische materialen die kunnen worden afgedrukt en behouden van een hoog niveau van geleidbaarheid tijdens gebruik ondanks hun gebogen oppervlakken. Sommige geprobeerd en geteste materialen bevatten organische, geleidende polymeren en nanodeeltjes gemaakt van geleidende stikstofoxiden (TCOs). Onderzoekswetenschappers van INM--Leibniz-Instituut voor nieuwe materialen hebben nu combineert de voordelen van organische en anorganische elektronische materialen in een nieuw soort hybride inkten. Hierdoor kan de elektronische schakelingen moeten worden toegepast op papier rechtstreeks uit een pen, bijvoorbeeld.

De ontwikkelaars zullen demonstreren hun resultaten en de mogelijkheden die ze bieden op staan B46 in hal 2 op deze yearand #39; s Trade Fair Hannover als onderdeel van de leidende handel Toon onderzoek andamp; Technologie die van 25 tot en met 29 April plaatsvindt.

U maakt hun hybride inkten, de onderzoekers gecoate nanodeeltjes gemaakt van metalen met biologische, geleidende polymeren en opgeschort hen in mengsels van water en alcohol. Deze schorsing kunnen worden toegepast direct op papier of folie met een pen en ze drogen zonder enige verdere verwerking op vorm elektrische circuits.

andquot; Elektrisch geleidende polymeren worden gebruikt in OLED, bijvoorbeeld, die kunnen ook worden geproduceerd op flexibele ondergronden, andquot; Tobias Kraus, hoofd van de onderzoeksgroep Structuurformatie op INM verklaart. andquot; De combinatie van metaal en nano-deeltjes die we hier voeren combineert mechanische flexibiliteit met de robuustheid van metaal en verhoogt de elektrische conductivity.andquot;

De ontwikkelaars combineren de organische polymeren met goud- of zilverkleurig nanodeeltjes. De organische stoffen hebben drie functies: andquot; aan de ene kant, de verbindingen dienen als liganden, ervoor te zorgen dat de nanodeeltjes hangen in het vloeibare mengsel blijven; elke agglomeratie van deeltjes zou een negatief effect hebben op het afdrukproces. Tegelijkertijd, de organische liganden zorgen ervoor dat de nanodeeltjes een goede regeling bij het drogen. Uiteindelijk, de organische stoffen als ´hinges´ fungeren: als het materiaal is gebogen, ze onderhouden de elektrische geleidbaarheid. In een laag van metaaldeeltjes zonder het polymeer schede de elektrische geleidbaarheid snel verloren zou gaan als het materiaal is gebogen, andquot; de materiële wetenschapper Kraus blijft. Dankzij de combinatie van beide materialen, indien gebogen, is de elektrische geleidbaarheid groter all-in-alles in een laag die louter uit geleidend polymeer bestaat of een laag gemaakt zuiver van metalen nanodeeltjes.

andquot; Metalen nanodeeltjes met liganden zijn al gedrukt formulier elektronica vandaag, andquot; verklaart de fysisch-chemicus Kraus, toe te voegen dat de schelpen meestal worden verwijderd door een sinterproces moest omdat, terwijl aan de ene kant zij de rangschikking van de nanodeeltjes controleren, aan de andere kant, ze niet geleidend. Hij voegde eraan toe dat dit moeilijk in het geval van vervoerder materialen die gevoelig voor temperatuur zoals papier of polymeer films zijn sinds deze zou beschadigd worden tijdens het sinterproces was. Kraus geeft een overzicht van de resultaten van zijn onderzoek, gezegde, andquot, onze nieuwe hybride inkten zijn geleidende zodra ze zijn gedroogd en vooral mechanisch flexibel en zij geen sintering.andquot vereisen;


Een paar:Geleidende inkt In 2017: De volgende grote dingen Volgende:MIT onderzoekers ontwikkelen afdrukproces voor elektronische etiketten