MIT onderzoekers ontwikkelen afdrukproces voor elektronische etiketten

- Jan 20, 2017-

Veronderstel kunnend real-time elektronische gegevens op het etiket lezen. Bijvoorbeeld, kon uw barista printen een label zodat u zou weten precies hoe heet je koffie is naarmate de tijd verstrijkt. Elektronische etiketten kunnen nuttig zijn in een aantal toepassingen. Deze technologie ook maken afdrukken elektronische oppervlakken voor een breed scala aan functies mogelijk.

Onderzoekers aan het Massachusetts Institute of Technology hebben een drukproces voor transistoren die elektronische etiketten en soortgelijke oppervlakken een goedkope verwezenlijken kan ontwikkeld.

"Er is een enorme behoefte aan het afdrukken van elektronische apparaten die zijn extreem goedkoop, maar bieden eenvoudige berekeningen en interactieve functies,", zegt A. John Hart, de Mitsui Career Development universitair hoofddocent bij de hedendaagse technologie en techniek aan het MIT.

"Onze nieuwe drukproces is een inschakelen technologie voor krachtige, volledig gedrukte elektronica, met inbegrip van transistoren, optisch functionele oppervlakken en alomtegenwoordige sensoren."

Afdrukken electronics is niet een nieuw concept. Inkjet- en rubber stempelen technieken zijn met glansloos resultaten gebruikt. Volgens de onderzoekers krant onlangs gepubliceerd in het tijdschriftVooruitgang van de wetenschap, dergelijke technieken zijn moeilijk te controleren op een kleine schaal en de neiging om het produceren van koffie belpatronen in welke morserijen inkt over de grenzen. Ongelijke afdrukken kunnen ook leiden tot onvolledige circuits.

De techniek kaart gebrachtVooruitgang van de wetenschapomvat het ontwerp van nanoporeuze stempels – een soort stempel spongier dan rubber en ongeveer de grootte van een vingernagel pinky thats. Deze stempels zijn voorzien van patronen kleiner is dan de breedte van een mensenhaar.

De poreusheid van deze zegels kan een oplossing van nanodeeltjes, een soort inkt, door middel van het stempel en op het gewenste oppervlak gelijkmatig kan stromen. Hierdoor kan een hogere resolutie dan rubber stempel drukken.

Koolstof nanotubes worden gebruikt voor de stempel. Dit zijn sterke, microscopische vellen koolstof-atomen die gerangschikt in cilinders.

"Het is enigszins serendipitous dat de oplossing voor afdrukken met hoge resolutie van elektronica onze achtergrond hefboomwerkingen in het maken van koolstof nanobuisjes voor vele jaren," zegt Hart.

"De bossen van koolstof nanobuisjes kunnen overbrengen inkt op een oppervlak als massaal van kleine pen quills."

Om de stempels, ontwikkelde de onderzoekers gebruikt eerder technieken om te groeien van de koolstof nanotubes op een oppervlak van de silicium in verschillende patronen, met inbegrip van honingraten en bloem vormen. Deze nanobuisjes werden bedekt met een dunne polymeer om ervoor te zorgen de inkt zou doordringen de nanobuis structuren en dat de nanobuisjes niet krimpen zou nadat de inkt was gestempeld. Ze toegediend dan de stempel met een klein volume van elektronische inkt van nanodeeltjes zoals zilver, zink oxide of halfgeleider quantumdots samengesteld.

De kritische component op het afdrukken van deze precieze, high-resolution patronen is in de hoeveelheid druk uitgeoefend om het stempel van de inkt. Deze precieze druk werd bepaald door een model om te voorspellen de hoeveelheid kracht die nodig is om een gelijkmatige laag van inkt op een substraat stempel. Een gemaakt van een gemotoriseerde roller drukmachine werd gebouwd voor het proces. De onderzoekers vaste elke stempel op een platform dat is gekoppeld aan een voorjaar en zij gebruikt dit om de kracht gebruikt om de druk op de stempel tegen het substraat.

"Dit zou een continu industrieel proces, waar u een stempel hebben zou, en een roller waarop je een substraat dat u afdrukken moeten zou wilt, zoals een spoel van plastic folie of gespecialiseerde papier voor elektronica," zegt Hart. "We vonden, beperkt door de motor die we in het afdruksysteem gebruikten, wij kunnen drukken op 200 millimeter per seconde, onafgebroken, die toch al concurrerend met de tarieven van industriële afdrukken technologieën. Dit, gecombineerd met een tienvoudige verbetering in de afdrukresolutie die we laten zien, is bemoedigend."


Een paar:Nieuwe hybride inkten toestaan gedrukte, flexibele elektronica zonder het sinteren van ertsen Volgende:Digitale afdrukken-klaar geleidende inkt gericht op grootschalige productie