Anorganische samengestelde eigenschappen en gebruik

- Sep 01, 2017-

De overgrote meerderheid van anorganische materie kan worden ingedeeld in stikstofoxiden, zuren, logen en zouten. Organismen in de anorganische materie voornamelijk water en sommige anorganische ionen, zoals Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, enzovoort. Het menselijk lichaam bevat bijna alle soorten van elementen in de natuur, waarin koolstof, waterstof, zuurstof en stikstof hoofdzakelijk in de vorm van organische stoffen zijn, de rest worden gezamenlijk aangeduid om als anorganische (minerale of as). Daarom, anorganische materie bestaat voornamelijk uit: Water en anorganische zouten, die kunnen worden geclassificeerd als water: gecombineerd met water en gratis water, gecombineerd met water is een belangrijk onderdeel van de celstructuur, gratis water is een goed oplosmiddel, vervoer stoffen, betrokken bij chemische reacties. Anorganische zouten kunnen worden onderverdeeld in: ionen en verbindingen, ionen zijn te handhaven van de normale cel levenactiviteiten, de stof is een belangrijk onderdeel van intracellulaire verbindingen.

Oxide

Samengesteld uit twee elementen, is een daarvan het element van de zuurstof van de compound. De stof die met zuurstof reageert heet een oxide. Volgens de verschillende chemische eigenschappen, kunnen stikstofoxiden worden onderverdeeld in twee soorten oxiden van zure en alkalische stikstofoxiden. Zuur oxide: een oxide dat als een zout met water of als uitvalsbasis fungeert. Zoals zwaveltrioxide zijn fosforzuuranhydride, kooldioxide en dergelijke, en de meeste van de niet-metalen stikstofoxiden zure stikstofoxiden.

Alkalische oxide: met zuur voor de productie van zout en water stikstofoxiden kunnen reageren, en het product kan alleen zout en water, kan geen andere stoffen. Alkalische stikstofoxiden zijn laag-valent stikstofoxiden actieve metaaloxiden en andere metalen zoals CaO en BaO CrO, MnO.

Anorganisch zuur

Een klasse van verbindingen die H in waterige oplossingen ioniseren kan. Zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur ionisatie in waterige oplossing, de resulterende anion (zuur), hoewel verschillend, maar de resulterende catie (H) is hetzelfde, dus ze een gemeenschappelijke plaats in de natuur, bijvoorbeeld met zure hebben; Vele metaal; kunt maken blauw lakmoespapier rode, enzovoort. In de enge zin zijn de kationactieve ionen in de waterige oplossing alle waterstof ion verbindingen (zoals zwavelzuur). De meeste van deze stoffen zijn oplosbaar in water, een klein deel, zoals: kiezelzuur, onoplosbaar in water. Zure waterige oplossing is over het algemeen geleidende, deel van het zuur in de vorm van moleculen in het water, niet-geleidende; een deel van het zuur dissociatie in het water als de positieve en negatieve ionen, kan worden geleidend.

Kenmerken: wit met grijze brokken of korrels. Gevoelig voor vocht. Gemakkelijk te absorberen kooldioxide en vocht uit de lucht. Oplosbaar in water in calciumhydroxide en produceren veel warmte, oplosbaar in zuren, glycerol en sacharose oplossing, bijna onoplosbaar in ethanol. De relatieve dichtheid van 3.32 ~ 3.35. Smeltpunt 2572 ° C. Boiling-point 2850 ℃. brekingsindex van 1.838. Bijtende.

Toepassingen: 1. kan worden gebruikt als vulstoffen, zoals: gebruikt als epoxy lijm vuller; 2. gebruikt als analytische reagentia, gasanalyse als een absorptiemiddel voor koolstofdioxide, spectrale analyse reagentia, hoge zuiverheid reagentia voor halfgeleider productie van de uitbreiding, het proces van de proliferatie, het laboratorium ammoniak drogen en alcohol uit l water, enzovoort. 3. gebruikt als grondstoffen, kan produceren calciumcarbide, natriumcarbonaat, bleaching poeder, ook gebruikt voor leder, afvalwaterzuivering, calciumhydroxide en een scala aan calcium verbindingen; 4. kan gebruikt worden als bouwmaterialen, metallurgische flux, cement quick-6, kan ook worden gebruikt voor vuurvaste materialen, droogmiddel; 7. kan worden geformuleerd landbouwmachines en lijm en onderwater epoxy (2) kunnen worden gebruikt als een plantaardige olie decolorizer drug vervoerder, bodemverbeteraar en kalk meststof; Zelfklevende, en ook gebruikt als een pre reactie met de reactanten 2402 hars; 8. voor behandeling van zure afvalwater en slib conditionering; 9. kan ook worden gebruikt als een ketel uitschakelen van de beschermende agent, het gebruik van opnamecapaciteit lime vocht, zodat de ketel waterdamp 10, kan worden gereageerd met water tot het bereiden van calciumhydroxide, de reactie-vergelijking: CaO + H2O = Ca (OH), de reactie van het oppervlak van th e systeem kan worden droog, ter voorkoming van corrosie, geschikt voor lage druk, gemiddelde druk, kleine capaciteit trommel ketel bescherming op lange termijn; 2, behorend tot de reactie.


Een paar:Anorganische samengestelde ontwikkeling van Volgende:Zilveren Nanoparticle technologie