Anorganische verbinding vier categorieën

- Nov 01, 2017-

Anorganische verbindingen worden over het algemeen aangeduid als anorganische verbindingen dan biologische (organische) koolstof, maar ook koolmonoxide, kooldioxide, carbonate, enz. De overgrote meerderheid van anorganische verbindingen kan worden geclassificeerd als stikstofoxiden, zuren, bases en zouten van grote klasse.

Wat zijn de verschillen tussen anorganische en organische verbindingen?

[Anorganische]

Anorganische materie is een afkorting van anorganische, meestal verwijst naar niet-koolstof-bevattende verbindingen. Een paar koolstof bevattende verbindingen, zoals koolmonoxide, kooldioxide, carbonaten, cyaniden, etc. zijn ook anorganische stoffen kunnen worden onderverdeeld in stikstofoxiden, Alkali, zout en enzovoort.

【Organic matter】

De definitie van organisch materiaal meestal verwijst naar koolstof bevattende verbindingen, of koolwaterstoffen en derivaten daarvan worden gezamenlijk aangeduid als organische stoffen.

Beschrijving

1. organisch materiaal is de afkorting van organische stoffen. Op dit moment, mensen weten meer dan 900 miljoen soorten van organisch materiaal, het aantal is veel meer dan anorganische.

2. in het begin van 1920, hebben wetenschappers anorganische verbindingen gebruikt voor het synthetiseren van veel organische stoffen, zoals ureum, azijnzuur, vet, enzovoort. In het begin van 1920, wetenschappers kende organisch materiaal van dieren en planten en andere organismen, zodat dit soort verbinding organische heet materie. , Dus breken de organische stof kan alleen worden verkregen van de organische concept. Echter, als gevolg van historische en gebruikelijke redenen, mensen gebruiken nog steeds de naam van het organisch materiaal.

3. organische stof is over het algemeen onoplosbaar in water, oplosbaar in organische oplosmiddelen, het smeltpunt is laag. De overgrote meerderheid van organisch materiaal warmte gemakkelijk opgesplitste, makkelijk te branden. Organische reactie is over het algemeen traag, en vaak gepaard met bijwerkingen.

4. een breed scala aan organische stoffen kan worden onderverdeeld in koolwaterstof en koolwaterstof derivaten van twee categorieën. Volgens de organische moleculen die zijn opgenomen in de functionele groepen, verdeeld in alkyl alkeen, alkyn, aromatische koolwaterstoffen en alcoholen, aldehyden, carbonzuren, esters enz. Volgens de koolstofvezel structuur van organische moleculen, kan ook worden verdeeld in open keten verbindingen, carbocyclic verbindingen en heterocyclische verbindingen drie categorieën.

5. organisch materiaal is van vitaal belang voor het menselijk leven, leven en productie. Alle levende wezens op aarde bevatten grote hoeveelheden organisch materiaal.

Het belangrijkste verschil tussen organische en anorganische materie

Anorganische en organische materie in de aard en de reactie van het verschil is slechts relatief, voorwaardelijke, verschillende organische stof heeft zijn bijzondere eigenschappen. Bijvoorbeeld, kunnen ethanol, azijnzuur, aceetaldehyde, aceton en water onderling mengbaar; tetrachloorkoolstof Alkaloacetic en metalen zouten kunnen worden geïoniseerd in waterige oplossing; Trichloorazijnzuur is een sterk zuur; sommige reacties, zoals het thermisch kraken van alkanen en de reactie van trinitrotolueen gebeurt de explosie in een oogwenk, enzovoort.


Een paar:Anorganische samengestelde rol Volgende:Zilvernitraat Significant verschil