Beschrijving anorganische verbinding

- Oct 24, 2017-

Anorganische stof is een afkorting van anorganische verbindingen, verwijst meestal naar niet-koolstofhoudende verbindingen. Een paar koolstofhoudende verbindingen, zoals koolmonoxide, koolstofdioxide, carbonaten, cyaniden, enz. Zijn ook anorganische stoffen kunnen worden onderverdeeld in oxiden, Alkali, zout enzovoort.

Organische stof Definities Organische verbindingen verwijzen meestal naar koolstofhoudende verbindingen of koolwaterstoffen en hun derivaten, die gezamenlijk worden aangeduid als organische verbindingen.

Beschrijving

1. Organische stof is de afkorting van organische verbindingen. Op dit moment weten mensen meer dan 900 miljoen soorten organisch materiaal, het aantal is veel meer dan anorganisch.

2. In het begin van de jaren 1920 hebben wetenschappers anorganische verbindingen gebruikt om veel organische verbindingen te synthetiseren, zoals ureum, azijnzuur, vet, enzovoort. In het begin van de jaren twintig kenden wetenschappers organische materie van dieren en planten en andere organismen, dus dit soort verbinding wordt organisch materiaal genoemd. , Zo kan het breken van het organische materiaal alleen worden verkregen uit het organische concept. Echter, vanwege historische en gebruikelijke redenen, gebruiken mensen nog steeds de naam van organisch materiaal.

3. Organisch materiaal is over het algemeen onoplosbaar in water, oplosbaar in organische oplosmiddelen, het smeltpunt is laag. De overgrote meerderheid van de warmte van organische stoffen valt gemakkelijk uiteen, is gemakkelijk te verbranden. De organische reactie is over het algemeen traag en gaat vaak gepaard met bijwerkingen.

4. Een grote verscheidenheid aan organische verbindingen kan worden onderverdeeld in koolwaterstof- en koolwaterstofderivaten van twee categorieën. Volgens de organische moleculen in de functionele groepen, verdeeld in alkyl, alkeen, alkyn, aromatische koolwaterstoffen en alcoholen, aldehyden, carbonzuren, esters enz. Volgens de koolstofvezelstructuur van organische moleculen, kan ook worden verdeeld in open keten verbindingen carbocyclische verbindingen en heterocyclische verbindingen drie categorieën.

5. Organische stof is van levensbelang voor het leven, het leven en de productie van de mens. Alle levende wezens op aarde bevatten grote hoeveelheden organisch materiaal.

Het belangrijkste verschil tussen organische stof en anorganische materie

Anorganische en organische stof in de aard en reactie van het verschil is slechts relatief, voorwaardelijk, verschillende organische materie heeft zijn speciale eigenschappen. Ethanol, azijnzuur, acetaldehyde, aceton en water kunnen bijvoorbeeld onderling mengbaar zijn; koolstoftetrachloride Alkaloacetic zuur en zijn metaalzouten kunnen in waterige oplossing worden geïoniseerd; trichloorazijnzuur is een sterk zuur; sommige reacties, zoals thermisch kraken van alkanen en trinitrotolueen De ontploffing is in een oogwenk gebeurd, enzovoort.

Water is de meest voorkomende verbinding in levende cellen. Verschillende soorten organismen, het watergehalte is anders; verschillende weefsels, organen, waterinhoud is ook anders.

De aanwezigheid van water in cellen is vrij water en gecombineerd water, gecombineerd met water en andere stoffen, is een belangrijk onderdeel van de celstructuur, goed voor ongeveer 4,5%; Gratis water in de vorm van gratis, is een goed oplosmiddel voor cellen, Kan ook direct betrokken zijn bij biochemische reacties, maar ook transport van voedingsstoffen en afval. Al met al zijn alle levende activiteiten van de verschillende organismen onafscheidelijk van het water.

De meeste anorganische zouten in aanwezigheid van ionische staat, hoewel het gehalte erg klein is, maar er zijn veel belangrijke rollen: sommige anorganische zouten zijn enkele belangrijke componenten van intracellulaire verbindingen, zoals Fe is de hoofdcomponent van hemoglobine, Mg Is een noodzakelijke component van chlorofylmoleculen; veel anorganische zoutionen voor het onderhoud van cellen en organismen spelen een belangrijke rol bij levensactiviteiten, zoals een te laag calciumgehalte in het bloed en stuiptrekkingen; anorganische zouten om het evenwicht tussen celzuur en alkali te handhaven is ook belangrijk


Een paar:Anorganische verbinding Gebruik zeer breed Volgende:Zilveren Nanoparticle cytotoxische mechanisme