Geleidende inkten In 2017: The Next Big Things

- Feb 28, 2017-

F4.jpg De geleidende inkt industrie is nog steeds op zoek naar de next big thing. Ongunstige concurrentiedruk in de kern volume markten heeft ertoe geleid dat de meeste leveranciers van nieuwe ontluikende mogelijkheden te zoeken. De heersende strategie is nu om een zo breed productportfolio hebben mogelijk, zaaien meerdere opkomende markten, het vergaren van zoveel feedback van klanten mogelijk, en tot vaststelling van de waarde netwerken vroeg op.

Leveranciers nu ook intensief kijken elkaar snel lanceren vergelijkbare producten waardoor een erosie van differentiatie. Dit stelt leveranciers in een binden: aan de ene kant willen ze technologieën lang geheim te houden om ze te perfectioneren in-house, maar aan de andere kant, moeten ze het vroeg naar de markt, omdat ze hunkeren feedback van klanten in nieuwe markten waar noch de cijfers-van-verdienste noch behoeften van de klant bekend zijn.

Ondanks dit alles heeft de industrie verschillende nieuwe toepassingen gebieden die in de periode 2013-2016 als het wil zich verjongen. Het is nu dus over de follow-through fase op vele fronten. In dit artikel zullen we kort de vooruitgang in meerdere opkomende sectoren, terwijl ook het identificeren van de nieuwste trendy ontluikende toepassingsgebieden. Merk op dat de toepassingen in willekeurige volgorde van belangrijkheid worden opgesomd.

Om de details over de geleidende inkt industrie met inbegrip van de nieuwste technologieën, alsmede de beoordeling van meer dan 24 bestaande en nieuwe toepassingen te leren verwijzen naar ons rapport over geleidende inkt Markten 2017-2027: voorspellingen, Technologies, Spelers. Dit rapport is de meest up-to-date versie van onze gezaghebbende en uitgebreide verslag dat de industrie referentie is geworden.

Fotovoltaïsche zonne-energie (PV): De PV-industrie zal de belangrijkste volume / inkomsten driver voor firing-type pasta's blijven. De industrie zal zich niet bevrijden van zijn langetermijntrends: lage kosten per kg en incrementele innovatie zilver verbruik per wafer te verlagen. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar dat zal getuige zijn van een eerste helft boom dankzij het verwachte einde van feed-in-tarieven in China; het jaar waarin de trend in de richting van een gediversifieerd poeder supply base zal blijven, hoewel de dominantie van de Japanse maker (s) niet zal worden gebroken; en het jaar waarin de aangekondigde $ 140.000.000.000 Chinese investeringen in de zonne-industrie zal zorgen van andere bust cyclus te verdrijven.

Touch screen edge elektronica: Deze industrie wordt gedreven door de kosten en de druk om de ring te verkleinen. Deze industrie, in de afgelopen twee jaar, kende een radicale verandering als foto-geneesbaar en lasergesneden inkten begonnen met standaard polymeer dikke films te vervangen (PTF) aan 20um of onder linewidth-op-afstand (L / S) verhoudingen in te schakelen. Deze trends zullen blijven en de concurrentie tussen etsen en printing oplossingen verder te intensiveren. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar zal zijn waarin de leverancier catch-up op de foto-uithardende en lasergesneden volledig zal zijn, wat leidt tot verlies van de marge rondom, en het jaar waarin nieuwe processen buiten zeefdruk meer serieus worden genomen.

In-mold elektronica (IME): De achter-de-schermen interesse in IME blijft robuust. De eerste golf van producten zijn dicht bij de markt te lanceren, de waarde netwerken worden verbeterd, volume fabrikanten zijn meer betrokken dan ooit, en het materiaal set is de overgang voorbij geleidende inkten transparante geleidende films, sensoren, actuatoren, en ga zo maar door te nemen. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar waarin IME toepassingen uiteindelijk groeien na jaren van in- en uitschakelen begint.

EMI afscherming: EMI afscherming is in opkomst als nieuw aandachtsgebied. Het aantal chips met directe EMI afscherming bescherming zullen naar verwachting snel toenemen in de komende jaren. De competitie zal tussen sputteren en inkt spuiten en binnen inkten de competitie zal zijn op de deeltjesgrootte met nano-inkten bieden dunheid terwijl anderen lagere kosten aanbieden. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar wanneer de leveranciers te verzamelen meer kennis over de behoefte in de markt, stellen potentiële relaties met klanten, en beginnen met diverse nieuwe kwalificatie processen.

Electronic textiel (e-textiel): Het aantal rekbare pasta's op de markt of in de late stadium prototyping fase zit in de lift. Twee jaar of zo geleden slechts een paar leveranciers aangeboden dergelijke inkten maar nu veel hebben aangetoond vermogen. Het e-textiel waardeketen is nog steeds zwak, de prijzen nog steeds te hoog en inkten in het algemeen de concurrentie van alternatieve oplossingen worden geconfronteerd, zoals geleidend garen. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar waarin verdere-inkt op basis van e-textielproducten worden gelanceerd; het jaar waarin de volumes klein blijven; en het jaar waarin de e-textielindustrie als geheel inch dichter bij de grote succesverhalen.

Conformable afdrukken: Aerosol en andere non-contact printprocessen zijn nu een belangrijke kanshebber voor het afdrukken van antennes en andere geleidende sporen op 3D-objecten. De productiecapaciteit bestaat nu in de industrie, met name in Azië. Veel leveranciers van materialen zijn ook gekwalificeerd hun producten met deze werkwijze, hoewel de eindgebruikers nog steeds ons te vertellen dat de meeste over-belofte en onder-levert met name in termen van geleidbaarheid niveaus bij lage temperatuur gloeien. Over het algemeen verwachten we dat 2017 wordt het jaar van verdere incrementele materiële verbeteringen en de toegenomen omvang van de verkoop, ondanks mogelijke uitdagingen in de elektronica markten eindconsument.

Gedrukt transparante geleidende films: Technologische verbeteringen op het punt van de staat high-performance gedrukt metalen gaas films met lijnbreedtes hieronder 5um. Deze ontwikkelingen zijn nog in de proeffase met smallebaan grootte of hoge kosten, maar niettemin vormen lange termijn risico voor andere metalen gaas processen steeds kostengevoelige industrie. Verschillende zilveren nanodeeltjes TCF technologieën commerciële momentum verloren als gevolg van faillissementen en cash flow problemen, maar nieuwe roman die ontstaan om hun plaats in te nemen. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar zijn wanneer gedrukt metalen gaas oplossingen vooruitgang langs de technologie looptijdklassen maar zal een commerciële impact niet te maken.

Automotive: De auto-industrie is een aantrekkelijke markt blijven plakken leveranciers met voorspelbare inkomsten op lange termijn lijnen. Toepassingen zoals gedrukte bezettingsgraad sensoren, gedrukt capacitieve sensoren voor infotainments modules of stoelverwarming zal in grote mate hun vooruitgang voort te zetten. De inspanningen voor de ontwikkeling en commercieel gedrukt raam de-frosters op polycarbonaat substraat zal toenemen. Kortom, we verwachten dat ook 2017 naar het jaar waarin IME aanvragen voor auto-interieurs zal worden aangekondigd en het jaar wanneer ze worden afgedrukt metalen gaas voor het raam de-frosters op de vroege-fase technologie roadmaps van grote OEM's zal verschijnen.

Rekbare inkt dan elektronisch textiel: rekbare inkt kan ook worden gebruikt in toepassingen buiten e-textiel zoals flexibel / rekbaar printplaten of medische apparatuur. In flexibele, zeer buigzaam en rekbaar circuits, kan gedrukte schakelingen functionaliteit te leveren, hoewel ze nog steeds kunnen last hebben van de gebruikelijke tekortkomingen van beperkte geleidbaarheid, pitch resolutie en soldeerbaarheid. Medische hulpmiddelen, in het bijzonder wanneer lange en elastisch verbindingen zijn vereist voor gebruik gemak afgedrukte lijnen kan een voordeel. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar waarin bestaande non gedrukt FPCBs zal blijven domineren.

3D printed electronics (3DPE): We identificeerden 3DPE als innovatie kans front in de geleidende inkt omgeving. Het idee achter 3DPE is om 3D-printen van kunststoffen te combineren met printen van geleidende inkten om aangepaste 3D-vormen met geïntegreerde circuits te creëren. Dit zal het ontwerpen en 3D-printen van 'slimme' objecten in te schakelen. De mogelijkheid voor innovatie is het vaststellen lagere geleidbaarheid inkten en goede hechting aan een verscheidenheid van plastic substraten. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar zijn als we zien meer 3DPE apparatuur op de markt en het jaar waarin we de aankondiging van inkt producten die specifiek gericht zijn op deze markt te zien.

Gedrukte PCB: Eigenlijk gedrukt PCBs ontvangen hernieuwde interesse in 2016. Dit was te danken aan de toegenomen inspanningen rond-inkjet gedrukte enkel-, dubbel- en multi-layered PCB's zowel gericht op de hobbyist en de professionele uiteinden van de markt. Het gebruik van de afdruk-en-plaat aanpak in het maken van PCB's is ook nog steeds verfijnd door vele bedrijven, voornamelijk in Japan en Korea. De technologie is meer volwassen dan voorheen, maar de kostenvoordelen zijn nog niet genoeg om het een aantrekkelijk alternatief voor de meer volwassen, betrouwbaarder en hoger volume zittende technologie. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar wanneer de hype rond de hobbyist / DIY PCB printers zullen kalmeren, terwijl professionele multi-layer PCB printers hun langzame en kleinschalige marktpenetratie zal blijven. De technologie vooruitgang op het afdrukken en-plaat zal ook blijven op de achtergrond, voornamelijk in Aziatische laboratoria, zonder noemenswaardige commerciële lanceringen.

Gedrukte transistors en geheugen: Gedrukte transistor en geheugen zijn, in sommige opzichten, een oude applicatie idee. Gedrukte transistors hebben gefaald te leveren op hun beloftes. Nu echter, de technologie vooruitgang, met name uit Japan, is veelbelovend genoeg om interesse in het onderwerp weer op te rakelen. Hier vindt boete afdrukken van smalle lijnen nodig zijn. Afgedrukte geheugen is ook in het semi-commerciële productie al jaren en nu de problemen rond opbrengst beter aangepakt. Over het algemeen verwachten we dat 2017 het jaar zijn bij het zoeken naar unieke toepassingen van gedrukte transistors en het geheugen blijft, en het jaar wanneer de inkt leveranciers worden meer bezig met printers om hun aanbod beter aan te passen.

Grote oppervlakte LED-verlichting arrays: De commerciële activiteit rond het afdrukken van grote-area LED-arrays begint te halen. De technologische basis had in de maak voor de afgelopen 4-5 jaar. Nu is er meer eindgebruikers interesse en meer creatieve inspanning van bedrijven hoger in de keten dan leveranciers van materialen. De technologie-eisen zijn eenvoudig, maar niet-gedrukte oplossingen worden ook de montage van een uitdaging op basis van hoge geleidbaarheid en een lager stroomverbruik. Daarom is het algemeen verwachten we 2017 om het jaar waarin de omzet toename van dit jaar zij het vanaf een zeer kleine basis.

Er zijn tal van andere toepassingen die worden ontwikkeld voor geleidende pasta die wij als in ons verslag in detail. Voorbeelden hiervan zijn grote oppervlakte sensing arrays / systemen, accu en planten kachels, frequentie-selectieve ramen, en nog veel meer. Verwijzen wij u naar ons rapport geleidende inkt Markten 2017-2027: voorspellingen, Technologies, spelers voor meer informatie over deze markten te leren.

Een paar:Samenwerking Op gedrukte elektronica onderzoek en toepassing Volgende:Simple etstechniek voor het creëren van Left-handed als rechtshandige Nanostructures