Geleidende inkt In 2017: De volgende grote dingen

- Feb 05, 2017-

De geleidende inkt-industrie is nog steeds op zoek naar de next big thing. Negatieve druk van de concurrentie in de kernmarkten volume heeft de meeste leveranciers om te zoeken naar nieuwe ontluikende mogelijkheden geleid. De overwegend strategie is nu zo breed een productportfolio dat mogelijk meerdere opkomende markten zaaien, verankering van zo veel feedback van de klant mogelijk en waarde netwerken vroeg.


Leveranciers ook nu kijken intens elkaar snel lancering van vergelijkbare producten, wat resulteert in een achteruitgang van de differentiatie. Dit brengt leveranciers in een binding te maken: de ene kant, ze willen technologieën om geheim te houden voor lang te perfectioneren hen in-house, maar aan de andere kant, ze moeten nemen om de markt te vroeg omdat ze verlangen naar de feedback van de klant in nieuwe markten waar de cijfers-van-merit noch de behoeften van de klant bekend zijn.


Ondanks dit alles, heeft de industrie meerdere opkomende toepassingsgebieden aangewezen in de periode 2013-2016, zoals het is bedoeld om te verjongen zelf. Daarom is het nu op de follow-through fase op veel fronten. In dit artikel zal we kort het schetsen van de vooruitgang in meerdere opkomende sectoren terwijl ook het identificeren van de nieuwste trendy ontluikende toepassingsgebieden. Merk op dat de toepassingen worden weergegeven in willekeurige volgorde van belang.


Om te leren de details over de industrie van de geleidende inkt met inbegrip van alle nieuwste technologieën evenals beoordeling van meer dan 24 bestaande en opkomende toepassingen verwijzen naar ons verslag op geleidende inkt markten 2017-2027: prognoses, technologieën, spelers. Dit verslag is de meest recente versie van onze gezaghebbende en uitvoerige verslag waarin de verwijzing van de industrie is geworden.

Fotovoltaïsche (PV): De PV-industrie blijft het belangrijkste volume/inkomsten stuurprogramma voor vuren-achtige pasta's. De industrie zal zich niet bevrijden van haar lange-termijntendensen: lage kosten per Kg en incrementele innovatie aan de lagere zilveren consumptie per wafel. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar die van een eerste halve boom dankzij het verwachte einde in feed-in-tarieven in China getuigen zal; het jaar wanneer de trend naar een gediversifieerde poeder leveren base zal blijven, hoewel de dominantie van de Japanse maker(s) niet doorbroken worden zal; en het jaar wanneer de aangekondigde $140 miljard Chinese investering in de zonne-industrie zal verjagen zorgen van een ander buste cyclus.

Touch scherm rand elektronica: deze industrie wordt gedreven door kosten en de druk om een beperking van de bezel. Deze sector ervaren in de afgelopen twee jaar, een stap verandering als foto-drogende en laser-gesneden inkten gestart ter vervanging van standaard dikke polymeerlagen (PTFs) zodat de 20um of onder linewidth-over-spacing (L/S) verhoudingen. Deze trends zullen blijven en de concurrentie tussen etsen en drukoplossingen zal intensiveren. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 zal het jaar wanneer de leverancier catch-up op foto-drogende en laser-gesneden zal worden voltooid, leidt tot verlies van marge rondom, en het jaar wanneer nieuwe processen buiten scherm afdrukken meer serieus worden genomen.

In-mold elektronica (IME): het achter de schermen belangstelling voor IME blijft robuust. De eerste golf van producten zijn dicht bij de lancering van de markt, de waarde-netwerken zijn wordt verbeterd, fabrikanten zijn meer betrokken dan ooit en de materiële set is de overgang voorbij de geleidende inkt te nemen transparante geleidende films, sensoren, actuatoren, enzovoort. Over het algemeen verwachten wij 2017 naar het jaar wanneer de IME toepassingen ten slotte na jaren van in- en uitschakelen begint groeien.

EMI afscherming: EMI afscherming komt te voorschijn als de nieuwe interessegebied. Het aantal fiches met directe EMI beschermend bescherming zijn naar verwachting snel toenemen in de komende jaren. De concurrentie zal worden tussen sputteren en inkt spuiten, en binnen inkten is de competitie zullen op deeltjesgrootte met nano-inkten dunheid aanbieden, terwijl anderen lagere kosten bieden. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar wanneer de leveranciers verzamelen meer kennis over de markt moet potentiële klant relaties en starten diverse nieuwe kwalificatie-processen.

Levensoffer afdrukken: Aerosol en andere contactloze afdrukken processen zijn nu een belangrijke mededinger voor afdrukken antennes en andere geleidende sporen op 3D-objecten. De productiecapaciteit bestaat nu in de industrie, met name in Azië. Veel materiaal leveranciers hebben ook hun producten met deze proces gekwalificeerd Hoewel eindgebruikers nog ons vertellen dat de meeste overmatige belofte en onder leveren met name op het gebied van de geleidbaarheid waterstand bij lage temperatuur gloeien. Over het algemeen verwachten wij 2017 zal worden het jaar van verdere incrementele verbeteringen van de materiële en toename van het volume verkoop ondanks potentiële uitdagingen in consumenten elektronica eindmarkten.

Transparante geleidende films afgedrukt: technologische verbeteringen zijn op het punt van het inschakelen van hoogwaardige bedrukte metalen gaas films met linewidths onder 5um. Deze ontwikkelingen zijn nog in de proeffase met smalle web maten of hoge kosten, maar niettemin vormen een lange termijn gevaar voor andere metalen gaas processen in een steeds meer kosten-gevoelige sector. Verschillende zilveren nanoparticle TCF technologieën commerciële dynamiek als gevolg van bedrijf faillissementen en cash flow problemen hebben verloren, maar nieuwe roman ontstaan om hun plaats te nemen. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar toen gedrukte metaal gaas oplossingen vooruitgang langs de looptijdklassen technologie maar niet zal een commerciële impact.

Auto: De auto-industrie blijft een aantrekkelijke markt voor plakken leveranciers met lange termijn voorspelbaar inkomsten lijnen. Toepassingen zoals gedrukte zetel bezetting sensoren, gedrukte capacitieve sensoren voor infotainment modules of zetel kachels blijft grotendeels hun vooruitgang. De inspanningen om te ontwikkelen en commercieel afgedrukte venster ambtshalve frosters op polycarbonaat substraat zal intensiveren. Over het geheel genomen, wij verwachten ook dat 2017 het jaar wanneer de IME applicaties voor automotive interieur zal worden aangekondigd en het jaar wanneer gedrukte metalen gaas voor de frosters van venster op de beginnende technologie routekaarten van belangrijke OEM's verschijnen zal.

Rekbare inkten buiten elektronische textiel: rekbare inkt kunnen ook worden gebruikt in toepassingen buiten e-textiel zoals flexibele/rekbare printplaten of medische hulpmiddelen. In flexibele, zeer buigzaam of rekbare schakelingen, kunnen gedrukte schakelingen leveren functionaliteit hoewel ze nog steeds de gebruikelijke tekortkomingen van beperkte geleidbaarheid, toonhoogte resolutie en solderability kunnen lijden. In medische apparaten, met name wanneer lange en rekbare interconnects zijn vereist voor gebruiksgemak, afgedrukte lijnen kunnen hebben een voordeel. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar wanneer bestaande niet-gedrukte FPCBs blijft domineren.

3D afgedrukt elektronica (3DPE): wij 3DPE geïdentificeerd als een front gelegenheid innovatie op het gebied van de geleidende inkt. Het idee achter de 3DPE is het 3D printen van kunststof combineren met het drukken van geleidende inkt aangepaste 3D-vormen maken met een ingesloten circuit. Hierdoor kan het ontwerp en 3D printen van en #39; smartand #39; objecten. De kans voor innovatie is bij de vaststelling van lagere geleidbaarheid inkten en goede hechting op een verscheidenheid van kunststof substraten. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar wanneer wij zien meer 3DPE materieel ingevoerd om de markt en het jaar wanneer wij zien dat de aankondiging van de inkt-producten specifiek gericht op deze markt.

Gedrukte PCB: Werkelijk afgedrukt kreeg PCB's hernieuwde belangstelling voor 2016. Dit was dankzij de toegenomen inspanningen rond inkjet-afgedrukt enkel-, dubbel- en multi-gelaagde PCB's gericht op de hobbyist en de professionele uiteinden van de markt. Het gebruik van de print-en-plaat aanpak in PCB's maken is ook nog steeds wordt verfijnd door veel bedrijven, vooral in Japan en Korea. De technologie is meer volwassen dan vóór maar de kostenvoordelen zijn nog niet genoeg om het een dwingende alternatief voor de meer volwassen, meer betrouwbare en hoger volume zittende technologie. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar wanneer de hype rond de hobbyist/DIY PCB-printers kalmeren zal, terwijl professionele multi-layer PCB printers hun traag blijven zal en kleinschalige marktpenetratie. De vooruitgang van de technologie op print-en-plaat zal ook blijven op de achtergrond, grotendeels in Aziatische labs, zonder opvallende commerciële lanceert.

Afgedrukt van transistors en geheugen: afgedrukte transistor en geheugen zijn, in sommige opzichten, een oude idee van de toepassing. Gedrukte transistoren hebben verzuimd te leveren op hun beloften. Nu, echter, de vooruitgang van de technologie, met name uit Japan, belooft genoeg om weer op te rakelen interesse in het onderwerp. Hier, de mooie afdrukken van dunne lijnen nodig zal zijn. Gedrukte geheugen is ook in het semi-commerciële productie jarenlang en nu de problemen rond de opbrengst beter worden aangepakt. Over het algemeen verwachten wij dat 2017 het jaar wanneer het zoeken naar unieke toepassingen van gedrukte transistors en geheugen blijft, en het jaar wanneer de inkt leveranciers worden meer betrokken bij printers beter aanpassen hun aanbod.

Large-gebied LED verlichting arrays: de commerciële activiteit rond het afdrukken van grote terrein LED-arrays begint te halen. De technologische basis was geweest in de maak voor de afgelopen 4-5 jaar. Nu is er meer belangstelling voor de eindgebruiker en meer creatieve inspanning door bedrijven de keten hoger dan materiaal leveranciers. De eisen van de technologie zijn eenvoudig, maar niet-gedrukte oplossingen zijn ook montage een uitdaging die is gebaseerd op hoge geleidbaarheid en lager energieverbruik. Daarom verwachten wij globaal, 2017 het jaar wanneer verkoop stijgen in dit jaar zij van een zeer kleine base.

Er zijn tal van andere toepassingen die worden ontwikkeld voor geleidende pasta, die wij in ons verslag in detail. Voorbeelden zijn grote terrein sensing arrays/systemen, batterij pack en plant kachels, frequentie-selectieve windows, en nog veel meer. Gelieve te verwijzen naar ons verslag geleidende inkt markten 2017-2027: prognoses, technologieën, spelers voor meer informatie over deze markten. Meer informatie op de volgende toonaangevende evenement over het onderwerp: afgedrukt elektronica Europa 2017 op 10-11 mei 2017 in Berlijn, Duitsland, gehost door IDTechEx.

Een paar:Gedrukte elektronicamarkt naar verwachting bereiken 65,0 miljard dollar door 2024; Vraag naar slimme verpakking wijzigingen spel voor concurrenten | TMR Volgende:Nieuwe hybride inkten toestaan gedrukte, flexibele elektronica zonder het sinteren van ertsen