Katalytische Glaswerk maakt Metaal Recycling Gemakkelijk

- Apr 06, 2017 -

Kolven met ingebouwde nanodeeltjes laat chemici om eenvoudig hergebruiken waardevolle katalysatoren

Lab glaswerk met ingebouwde palladium nanodeeltjes   maakt recycleren en hergebruiken van waardevolle metalen katalysatoren eenvoudiger dan ooit tevoren.

Metalen zoals platina of goud kan een overvloed van chemische reacties katalyseren, maar ze zijn duur, dat is de reden waarom chemici hergebruiken en te recyclen hen. Gewoonlijk wordt de vaste katalysator moet worden afgefiltreerd en gezuiverd na een reactie, wat kan betekenen wat verloren gaat en herstel kan bijzonder moeilijk zijn als één van de reactieproducten te vaste stof.

114875_shutterstock_522023443.png


Nu   Xiang Fei   van de National University of Singapore en collega's hebben beklede kolven met palladium nanodeeltjes, waardoor chemici eenvoudig leeg en spoel het reactievat en vervolgens te gebruiken om de volgende reactie katalyseren.

Als metalen nanodeeltjes zich niet aan glas, Fei's team had betrekking op de glas met een microschaal tapijt gemaakt van siliconen nanofilaments en ze bedekt ze met een kleverige eiwit vergelijkbaar met de mosselen gebruiken om zich te hechten aan oppervlakken. De beklede kolf nog gekatalyseerde reacties efficiënt na 20 maal gebruiken, terwijl de efficiëntie van een commerciële katalysator aanzienlijk daalt nadat het één keer gerecycleerd.

Fei's team zag geen afname van de efficiëntie van de katalytische kolf wanneer gebruikt om enkele grammen product te produceren, maar het is nog niet duidelijk of de methode zou werken in industriële-sized reactoren.

Een paar:Elektrokristallisatie: doorbraak in gouden nanodeeltjes Research Volgende:Studenten presenteren hun vaardigheden van de wetenschap