Vloeibaar metaal nano afdrukken ingesteld op een revolutie elektronica

- Mar 17, 2017 -

AB.png Een nieuwe techniek met behulp van vloeibare metalen aan geïntegreerde schakelingen die zijn gewoon atomen dik zou kunnen leiden tot de volgende grote vooruitgang voor de elektronica te maken.


Het proces opent de weg voor de productie van grote wafers ongeveer 1,5 nanometer in de diepte (een vel papier, ter vergelijking, is 100,000nm dik).


Andere technieken onbetrouwbaar qua kwaliteit, moeilijk op te schalen bewezen en functioneren alleen bij zeer hoge temperaturen - 550 graden of meer.


Distinguished Professor Kourosh Kalantar-Zadeh, van RMIT School of Engineering, leidde het project, dat ook collega's uit RMIT en onderzoekers van CSIRO , Monash University, North Carolina State University en de University of California . Hij zei dat de elektronica-industrie had een barrière te raken. .. "De fundamentele technologie van automotoren heeft geen vooruitgang geboekt sinds 1920 en nu hetzelfde gebeurt tot elektronica Mobiele telefoons en computers zijn niet meer krachtiger dan vijf jaar geleden Dat is de reden waarom deze nieuwe 2D-druktechniek is zo belangrijk - het creëren van vele lagen van ongelooflijk dun elektronische chips op hetzelfde oppervlak drastisch verhoogt processing power en verlaagt de kosten. het zal voor de volgende revolutie in de elektronica. "


Benjamin Carey, een onderzoeker bij RMIT en de CSIRO , zei dat het creëren van elektronische wafers gewoon atomen dik is de beperkingen van de huidige chip productie zou kunnen overwinnen. Het kan ook de productie van materialen die extreem buigbaar waren, de weg vrijmaakt voor flexibele elektronica. "Geen van de huidige technologieën kunnen homogene oppervlakken van atomair dunne halfgeleiders op grote oppervlakken die nuttig zijn voor de industriële schaal fabricage van chips te creëren. De oplossing is om de metalen gallium en indium, die een laag smeltpunt gebruikt . deze metalen produceren een atomair dunne oxidelaag op het oppervlak dat ze van nature beschermd. Hierdoor dunne oxide dat wij in onze vervaardigingsmethode. Door walsen het vloeibare metaal kan de oxidelaag worden overgebracht op een elektronische wafer, die vervolgens gezwaveld. het oppervlak van de wafel kan worden voorbehandeld om afzonderlijke transistoren vormen. We hebben deze nieuwe methode om transistors en fotodetectoren zeer hoge versterking en een zeer hoge betrouwbaarheid fabricage op grote schaal maken. "


Het papier waarin de nieuwe techniek, "Wafer Scale Twee Dimensional Semiconductors van Printed oxidehuid van vloeibare metalen", is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

Een paar:Gedrukte elektronica Volgende:Geleidende inkten In 2017: The Next Big Things